Even voorstellen?

Even voorstellen?

Historiek:
Wijnclub Edelrot werd opgericht in 1991 door 5 gepassioneerde wijnliefhebbers.
Na in 1990 een cursus wijnkennis te hebben gevolgd aan het (toenmalige) CMO wilden deze 5 enthousiaste wijnliefhebbers de opgedane kennis van proeven,
vergelijken en waarderen delen met anderen en werd aldus in 1991 Wijnclub Edelrot(*) boven de doopvont gehouden.
* Edelrot (Latijnse benaming botrytis cinerea), een edele schimmel (champignon) die verantwoordelijk is voor de allergrootste likoreuze wijnen – type sauternes
Er werd gestart met 8 leden, destijds met wijnmeester, Dhr. Frank van Havermaet, lesgever wijnkunde/oenologie aan het CMO( nu Syntra)
De degustaties vonden plaats in Restaurant Amigo te 9120 Beveren (Vrasene).
Door een mond-aan mondreclame en het inrichten van wijnbeurzen werd een gestage groei gerealiseerd zodat na enkele jaren moest worden uitgekeken naar een nieuwe degustatieruimte.
Sindsdien gaan de proefavonden door in het Cultureel Centrum van Vrasene en werd statutair bepaald dat er maximaal 60 leden worden toegelaten.
Sedert 1998 werden 11 wijnreizen georganiseerd naar de voornaamste Franse wijngebieden.
Op het blad archief vindt u een neerslag van de degustaties periode 2009 tot 2011 werden georganiseerd.

Huidige situatie:
44 leden waarvan 5 bestuursleden
1 wijnmeester

Het werkjaar loopt van januari tot december
Er zijn 8 proefavonden per werkjaar
Er is 1 “special” waar we alle kanten mee op kunnen en waarop ook de partners worden uitgenodigd.
Bij het begin van het nieuwe werkjaar wordt een receptie aangeboden

Een brede kijk op wijn

De proefavonden worden begeleid door een wijnmeester met een theoretisch gedeelte vooraf, gevolgd door een practisch gedeelte (proeven, commentaar). De avond wordt afgesloten met een hapje vergezeld van een wijn uit de besproken regio of thema.

De thematische avonden zijn opgebouwd rond een wijnstreek, druivensoort, wijnbouwer, jaartal.

We houden de vinger aan de rank in de wijnwereld en spelen zeer kort op de bal indien er zich nieuwe mogelijkheden, regio’s of trends aandienen.